Tokovi Kamniške Bistrice

TOKOVI PRIHODNOSTI

Iz spominov neokrnjenih rek z mladimi ustvarjamo prihodnost skupnih tokov

Po uspešno zaključenih projektih EVREKA in EVREKA II, so Tokovi prihodnosti že tretji projekt, s katerim povezujemo ljudi z rečnimi ekosistemi na območju LAS Za mesto in Vas. Tokrat v partnerstvu z AIA - Mladinskim centrom Mengeš. Naložbo sofinancirajo Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj, Republika Slovenija, Zavod REVIVO in AIA - Mladinski center Mengeš. Projekt izvajamo v okviru razpisa Lokalne akcijske skupine LAS Za mesto in Vas.


Ozaveščevalne aktivnosti izvajamo na območju LAS za mesto in Vas že od 2018, brez prekinitve. V tem tempu nadaljujemo z novim projektom Tokovi prihodnosti, s pomočjo katerega bomo stkali še trdnejše vezi z mladimi in lokalnimi skupnostmi na porečju Kamniške Bistrice.

Skupaj z vami bomo pripravili potujočo razstavo o najpomembnejših rekah porečja Kamniške Bistrice in spoznali kako so se naše reke spreminjale v zadnjih 200 letih in kaj so bili razlogi, da je prišlo do takšnih sprememb. Vključili bomo zgodbe, fotografije in misli lokalnih prebivalcev ter razstavo prilagodili območju, kjer bo razstava potekala. Številne informacije iz razstav, bodo zbrane v Katalogu.

Ribji poligon Tekom projekta bomo organizirali 5 delavnic, kjer bodo glavne teme:

  • zaposlitev žensk – nekoč in danes;
  • boj žensk za naravo;
  • mladi, ki zahtevajo bolj trajnostno upravljanje narave in voda v Mengšu;
  • delovanje žensk v lokalni politiki;
  • o zelenih spremembah za boljši jutri.

Poskrbeli bomo za nepozaben enodnevni dogodek, poznan kot EkoReka,
na katerem boste našli nekaj prav vsi:

  • zanimivo okroglo mizo;
  • Ribji poligon za otroke;
  • Naravoslovne delavnice;
  • Projekcijo filma na temo rek;
  • In še in še…

prikaz rib iz Pšate Poskrbeli bomo tudi za naše najmlajše, saj bomo prevedli otroško knjigo o jegulji Ann. Z zgodbo bomo otrokom predstavili sicer zapleten in tudi v znanstvenih krogih skrivnosten razvojni krog jegulj.

Cilj projekta so nam ozaveščeni in aktivni mladi, ki medsebojno sodelujejo in spoštujejo naravo in njene vire. Naredili bomo nov korak naprej v zavesti ljudi, da ohranjanje narave ni naloga peščice strokovnjakov, temveč odgovornost vsakega posameznika.


Spletna stran Tokovi prihodnostiFB - Tokovi prihodnosti


logotipi


Kontakt

Na nas se lahko obrnete preko navadne ali elektronske pošte, telefona ali pa izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Šmartno 172
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
Slovenija

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Poslovna enota Ljubljana
Staretova ulica 1
1233 Dob
Slovenija

Tel.: 040 473 597
email: revivo@ozivimo.si
ID za DDV: SI 50862081
Matična številka: 6951287000
TRR: SI56 1010 0005 4739 714
Račun odprt pri banki: Intesa Sanpaolo Bank (Banka Koper)