Drying River Networks

DRYvER

Securing biodiversity, functional integrity and ecosystem services in DRYing rivER networks

Namen projekta DRYvER, ki je del evropskega programa Obzorje 2020, je ustvariti globalni večsistemski pristop za prilagodljivo upravljanje rečnih sistemov. Skozi zbiranje podatkov in analiziranje devetih povodij rek v Evropi in Južni Ameriki, ki so trentutno podvržene izsuševanju, oblikujemo strategije in orodja, ki vključujejo tako hidrološkie, socio-ekonomske, biogeokemijske kot ekološke vidike. Trenutne podnebne spremembe vplivajo na rečne sisteme, zaradi česar želimo v sodelovanju z upravljalci virov in lokalnim prebivalstvom najti nove strategije za prilagajanje in spopadanje s tem globalnim pojavom, ki bodo temeljile na sonaravnih rešitvah s trdno socio-ekonomsko in zakonodajno osnovo.


Spletna stran v pripravi

YGC 2020

ERASMUS+ Youth Green Conference 2021

Je izobraževalni projekt v okviru katerega bomo organizirali 5-dnevno konferenco za mlade v UNESCO biosfernem rezervatu Lungau v Avstriji.

REVIVO sodeluje kot partner pri organizaciji 5 dnevne konference za mlade, ki bo jeseni 2021 v UNESCO biosfernem rezervatu Lungau v Avstriji. Na konferenci bomo 60 udeležencev na inovativen in izkustven način spodbudili k aktivnemu naravovarstvenemu udejstvovanju v lokalni skupnosti, da skupaj upočasnimo prihajajoče klimatske spremembe. Sočasno bodo izboljšali znanje angleščine in razširili krog prijateljev ter razvijali strpnost in spoštljiv način komuniciranja z vrstniki.


Projektne aktivnosti v pripravi
Tokovi prihodnosti

logotipi

Tokovi prihodnosti

Po uspešno zaključenih projektih EVREKA in EVREKA II, so Tokovi prihodnosti že tretji projekt, s katerim povezujemo ljudi z rečnimi ekosistemi na območju LAS Za mesto in Vas.

Tokrat bomo skupaj z vami pripravili potujočo razstavo o najpomembnejših rekah porečja Kamniške Bistrice in spoznali kako so se naše reke spreminjale v zadnjih 200 letih in kaj so bili razlogi, da je prišlo do takšnih sprememb. Vključili bomo zgodbe, fotografije in misli lokalnih prebivalcev ter razstavo prilagodili območju, kjer bo razstava potekala.


Več o projektu

Kontakt

Na nas se lahko obrnete preko navadne ali elektronske pošte, telefona ali pa izpolnite spodnji obrazec in odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Šmartno 172
2383 Šmartno pri Slovenj Gradcu
Slovenija

Zavod za ihtiološke in ekološke raziskave
Poslovna enota Ljubljana
Staretova ulica 1
1233 Dob
Slovenija

Tel.: 040 473 597
email: revivo@ozivimo.si
ID za DDV: SI 50862081
Matična številka: 6951287000
TRR: SI56 1010 0005 4739 714
Račun odprt pri banki: Intesa Sanpaolo Bank (Banka Koper)